Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa skidryggsäck 2024 – underlätta din vistelse i skidbacken!

1. Haglöfs Skrå 27 2. Osprey Soelden 32 3. Ortovox Power Rider 16
Haglöfs Skrå 27 Osprey Soelden 32 Ortovox Power Rider 16

Bästa skidryggsäck 2024 – En skidryggsäck är en livsviktig del av din utrustning vid skidåkning där du, förutom att förvara dina tillbehörigheter, även kan ha med dig nödvändiga redskap för att få en säkrare skidupplevelse.  

För att få bästa möjliga användning av ryggsäcken i backen är det viktigt att den är specifikt anpassad och har de rätta funktionerna för just skidåkning.  

Här nedan listar vi de bästa skidryggsäckarna och vilka funktioner de ska erbjuda för en säker skidtur! 

Topp 3 skidryggsäckar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Haglöfs Skrå 27 

 • God komfort 
 • Smarta fack och funktioner 
 • Prisvärd 
 • Hållbar kvalitet 

Vinnaren av vårt test är Haglöfs Skrå 27 och detta på grund av många anledningar. Med en kombination av både hög kvalitet och ett flertal funktioner är det en ryggsäck som imponerar. Den fungerar utmärkt att använda i samband med exempelvis puderåkning, toppturer, friåkning och även i pisten. Den fungerar även lika bra för dig som föredrar snowboardåkning.  

Dina skidor, snowboard, isyxa, stavar, hjälm och snöskor kan du mycket smidigt fästa utanpå ryggsäcken. Utsidan av ryggsäcken har även ett fleecefodrat fack där du kan förvara dina skidglasögon. Dessutom har den en ficka där du kan lägga livsviktig lavinutrustning och ryggsäcken ger även plats för vätskesystem.  

Denna ryggsäck är otroligt prisvärd tack vare den höga och hållbara kvaliteten och alla de genomtänkta detaljerna. Haglöfs Skrå har även en invändig nyckelhållare, en säkerhetsvisselpipa och isolerad slanghållare till vätskesystemet.  

Du får helt enkelt mycket väska i en liten form, till ett bra pris! 

2. Osprey Soelden 32 – Multifunktionell! 

 • Passande för flera olika typer av skidåkning 
 • Tillverkad i slitstarkt nylon 
 • Unisex 
 • Kapacitet på 32 liter 

Osprey Soelden 32 är en skidryggsäck som fungerar i många olika typer av skidåkningar, trots att den främst är tillverkad för offpist. Ryggsäcken är tillverkad i det hållbara materialet nylon vilket gör den otroligt slitstark och den passar därför alla typer av väderlekar.  

Ryggsäcken är utrustad med ett flertal justerbara remmar som du enkelt kan dra åt för att få den perfekta passformen. Tack vare denna funktion minskar du vinduppfånget vid turen och din skidupplevelse kommer bli förbättrad.  

Ryggsäcken har en kapacitet på hela 32 liter så du har gott om plats för allt du behöver med dig på turen som exempelvis mat, lavinutrustning eller kläder. Detta är en unisexmodell och är perfekt för dig som letar efter en lätt skidryggsäck med stor packvolym. 

3. Ortovox Power Rider 16 – Kompakt design! 

 • Lätt och smidig 
 • Många nödvändiga funktioner 
 • Hög kvalitet 
 • Enkel användning 

Ortovox Power Rider 16 är en väldigt lätt ryggsäck som erbjuder dig en smidig användning. Om du vanligtvis brukar undvika skidryggsäckar när du är ute och åker i backen på grund av vikten så är denna modell någonting för dig eftersom det knappt känns som att du har den på dig.  

Den sitter väldigt bra och nära din kropp som gör att du inte behöver oroa dig för att den ska börja fladdra och förstöra din skidupplevelse. Ortovox Power Rider 16 är därför en mycket anpassad skidryggsäck som inte kommer hindra dig i backen vid mycket fart. 

Du kan enkelt fästa dina skidor på utsidan av ryggsäcken, och den är utrustad med fem smarta fickor där du kan förvara dina tillbehörigheter. Ryggsäcken har även ett höft-och midjebälte med en nödvisselpipa och den är även anpassad för att kunna hålla ett vätskesystem.  

Den fungerar att ha med på många olika skidåkturer och på grund av att designen är så slimmad fungerar den även för kortare toppturer och offpiståkning.  

3 vanliga frågor om skidryggsäckar: 

Behöver man ha ett vätskesystem på en skidryggsäck? 

Om du är beroende av ett vätskesystem eller inte är helt upp till dig, det är inget måste men kan vara bra att ha tillgång till i vissa situationer. Om du bara ska åka skidor korta sträckor eller pist till exempel så är det inte speciellt nödvändigt. 

Men om du däremot ska köra många toppturer där det krävs att gå långa sträckor så kan det vara bra att ha ett vätskesystem inkluderat. När du rör på dig mycket och anstränger dig är det bra att du snabbt kan få tillgång till vatten.  

Vilken skidryggsäck bör jag köpa? 

Om du letar efter en bra skidryggsäck så finns det en del saker som är bra att ha i åtanke, så att du kan hitta den perfekta som passar just dig och dina behov. Det är absolut viktigast att du köper en ryggsäck utefter det du ska använda den till och efter vilken typ av skidåkning du ägnar dig åt.  

Andra saker som är bra att tänka på är passformen, utvändiga fickor, om ryggsäcken har plast för ett vätskesystem och att den har ett bra höftbälte.  

Du vill inte att din skidryggsäck ska agera som en belastning. Meningen med en skidryggsäck är att du ska kunna förvara dina saker på ett tryggt ställe när du är ute i backen och att du fortfarande ska kunna åka på samma smidiga sätt.  

Hur vattenbeständig ryggsäck behöver jag? 

Olika modeller av skidryggsäckar är tillverkade i olika slags material, där alla har sina egna för-och nackdelar. Det finns exempelvis vissa skidryggsäckar som är helt vattentäta, men det är inte alltid nödvändigt. 

Det är däremot väldigt viktigt att den är vattentålig, så att snön inte tynger på när ryggsäcken sitter på din rygg. Detta kan göra det mer osmidigt att komma fram i snön. De flesta skidryggsäckarna som tillverkas idag är dock anpassade för att inte absorbera vatten.

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa skidryggsäck

Outdoorexperten

Lämna en kommentar