Bästa stormtändaren 2024 – Gör upp till eld snabbt under dina vildmarksäventyr!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Stormtändare Oval 2. Turbo-Gas II Stormtändare 3. Stormtändare Böjd
Stormtändare Oval Turbo-Gas II Stormtändare Stormtändare Böjd

Bästa stormtändaren 2024 – En stormtändare är ett måste att med sig under vildmarksäventyr, fridfulla dagar på sjön eller när du jagar. Med denna smarta lilla tändare kan du tända stormköket, tända eld på eldstaden och i många fall fungerar en stormtändare även som en livlina. Du kan larma och signalera, i händelse att du går vilse.

Men för att stormtändaren ska vara praktiskt och multifunktionell är det viktigt att den besitter en eller flera egenskaper. Den ska vara enkel att bära med sig, ha en låg vikt och även ha en mycket effektiv jetstråle. En stor fördel är också om den modell du väljer är påfyllningsbar, för att du ska kunna återanvända en och samma tändare. En mycket sparsam funktion, som även gör modellen till ett mer miljösmart val!

Om du står i valet och kvalet och inte riktigt är säker på vilken stormtändare som du bör investera i, har vi sammansatt en praktisk topplista, som kan hjälpa dig att göra ett bra val. Kika framförallt på den vinnande modellen Oval från PN Jakt, som vi har utsett till den bästa stormtändaren 2024!

Topp 3 stormtändare bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Stormtändare Oval

 • Påfyllningsbar
 • Lätt vikt
 • Enkel jetstråle
 • Skyddande gummilager

Med stormtändare Oval, kan du få mer kontroll och liv i brasan direkt utan att behöva tampas med vinden. Oval är byggd med en enkel jetstråle som är mycket effektiv. Detta gör att den kan stå emot starka vindar. En stor fördel är att stormtändaren är klädd med ett skyddande gummilager för att den ska vara säker att använda och ligga stabilt i handen, oavsett väder.

Oval har en mycket lätt vikt, vilket gör den enkel att bära med sig i vandringsryggsäcken, bland din fiskeutrustning eller i jackfickan. Redo att användas när helst du önskar en god middag eller lite värme från elden.

Då denna modell är påfyllningsbar kan den brukas om och om igen, vilket gör Oval både till ett praktiskt och miljösmart val. En pålitlig tändare som blir din bästa vän när du befinner dig ute i vildmarken!

 • 119,00 kr

2. Turbo-Gas II Stormtändare – Återfyllningsbar!

 • Stabilt grepp
 • Säker konstruktion
 • Justerbar låga
 • Temperatur: upp till 1300 grader

Denna återfyllningsbara stormtändare har flera praktiska funktioner, som gör den till en mycket effektiv investering. Då gasen kan fyllas på efter användning, kan du även säkerställa att den alltid är redo att användas.

Dels har Turbo-Gas II Stormtändare en säker konstruktion, med en justerbar låga som kan anpassas efter din typ av aktivitet. Ska du tända ett ljus hemma eller använda den i utmanande väder, med starka vindar? Oavsett, är denna modell ett bra val. Med en maximal temperatur på upp till 1300 grader, kan det inte gå fel.

Några andra praktiska funktioner med denna modell är att den tål vattenstänk och kan därför användas i samtliga väder. Dessutom säkerställer modellens gummibeklädnad att du får ett stadigt grepp om tändaren även med blöta händer, vilket minskar risken för att du råkar bränna dig under användning.

 • 129,00 kr

3. Stormtändare Böjd – Enkel att använda!

 • Finns i flera olika färger
 • Dubbel jetstråle
 • Kan fyllas på
 • Enkel att hantera

Sist men inte minst har vi även stormtändare Böjd. Tändarens design gör den enkel att använda och den dubbla jetstrålen säkerställer en enkel hantering även när det blåser.

Har du länge letat efter en stormtändare som du kan matcha med din övriga friluftsutrustning? Detta kan du garanterat göra med Böjd, vid köp kan du nämligen välja mellan flertalet nyanser som gör att du kan skräddarsy valet.

Böjd är dessutom återfyllningsbar, vilket gör att du kan använda denna stormtändare för mängder av utomhusaktiviteter eller när du behöver tända en brasa inomhus. Ett mycket prisvänligt och praktiskt val som är mycket enkel att använda.

När behöver man en stormtändare?

Att tända en eld är inte alltid det allra lättaste, framförallt om det blåser mycket eller veden du använder inte är det allra bästa.

Men genom att investera i en stormtändare, kan du tända elden med den hand och den mer kraftfulla jetstrålen, gör att till och med de allra mest svårtända vedbitarna får fjutt. En stormtändare kommer alltså underlätta markant när du befinner dig ute i vildmarken och gärna vill få lite mat i magen.

Några andra fördelar med en stormtändare, i jämförelse med en traditionell tändare eller tändstickor är att du får ena handen fri. Detta gör att du kan täcka för kraftiga vindar eller lägga på mer ved eller bränsle på brasan. En stormtändares konstruktion är dessutom mer säker att använda, med minimal risk för att du bränner dig på fingrarna. Även om vädret är något mer påfrestande.

Så om du planerar att övernatta utomhus, planerar att grilla ute i vildmarken eller helt enkel alltid vill ha en bra och stadig tändare nära till hands, så är en stormtändare en mycket bra investering. Ett gediget utbud gör att du kan anpassa köpet efter din aktivitet och budget.

3 vanliga frågor vid köp av stormtändare:

Kan man använda en stormtändare i samtliga väder?

Om du letar efter en tändare som klarar av starka vindar och även regn, så kommer en stormtändare att vara en bra investering. Det är dock viktigt att den modell du väljer har en stark jetstråle och låga, för att kunna klara av mer extrema väder.

Vilket material ska en stormtändare vara tillverkad av?

Metall är det allra bästa som ett inre hölje, för att gasen inte ska läcka ut. Men det är också bra om det yttre lagret är tillverkat av silikon eller gummi, för att ge dig ett bra grepp och för att den ska vara mer säker att använda.

Vilka funktioner bör en stormtändare ha?

En stormtändare är mycket multifunktionell och kan användas till mängder av olika utomhusaktiviteter. Men för att den ska vara anpassad för dig är det några funktioner som tändaren bör vara konstruerad med. Dels ska den ha en stark låga, som gärna även går att justera efter dina egna önskemål. En stor fördel är också om modellen är återfyllningsbar.

Den ska även vara robust och ligga bra i handen, för att minska risken för att du råkar tappa den under användning eller att du bränner dig på fingrarna.

Hur fyller man en på en stormtändare med bränsle?

Idag är det allra flesta stormtändare påfyllningsbara, vilket gör dem både till en mer miljövänlig och lönsam investering i jämförelse med vanliga tändare eller tändstickor.

När bränslet inne i stormtändaren har tagit slut, kan du snabbt och smidigt fylla på innehållet, för att du ska vara väl förberedd till din nästa utflykt eller när du behöver tända dina ljuslyktor på balkongen. Men hur fyller man då på stormtändaren när bränslet har tagit slut?

De flesta stormtändare använder sig av gas och för att du alltid ska vara förberedd innan utflykten, säkerställ hur mycket gas som kvarstår inne i tändarens behållare. När du behöver fylla på gasen är det viktigt att du har inhandlad gas redo som du kan fylla på stormtändaren med.

Typen av gas som du inhandlar måste även kunna kompletteras med din specifika stormtändare. Oroa dig inte, det är inte så knepigt som det kanske låter. Gasen inhandlas i mindre flaskor som gör påfyllningen mycket enkel. Ett påfyllningshål finns placerat på de tändare som går att fylla på, där du placerar munstycket på gasbehållaren med tändarens påfyllningshål. Pumpa in så mycket gas som behållaren rymmer och sedan är det klart!

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att försöka tända en eld i blåsigt väder är ingen höjdare. Om vinden är väldigt kraftig kommer en vanlig tändare eller tändstickor tyvärr inte vara starka nog för att kunna stå emot blåsten och vid dessa tillfällen kommer istället en stormtändare att vara räddaren i nöden.

Med dess starka jetstråle kan du tända brasan, även om det skulle dugga lite och sedan kan du kura ihop dig framför den värmande elden. En stormtändare är därför en mycket bra investering för dig som ofta befinner sig utomhus, älskar att vandra eller letar efter en mer pålitlig tändare som verkligen håller måttet!

Men för att stormtändaren faktiskt ska vara så praktisk, som den är byggd och menad att vara, måste du ha dess funktioner och design i åtanke. Material, hantering och låga är särskilt viktigt att kika på när du väljer vilken modell du vill inhandla.

När vi valde ut vilka produkter som vi skulle rekommendera i denna artikel, var det just detta som vi funderade lite extra på. De tre stormtändare som vi slutligen valde ut, är alla robusta, enkla att använda och kan fyllas på när gasen har tagit slut!

Kika på vår topplista för att hitta din favorit och glöm inte att fylla på din innan äventyret, för att säkerställa att du alltid kan tända en värmande brasa om vädret skulle förändras!

Länkar och referenser:

Alla stormtändare hos PN Jakt och Happy Angler

Lämna en kommentar