Resa till Frankrike: Upplev naturens underverk

Välkommen till Frankrike, ett land som erbjuder enastående naturlig skönhet och en mängd olika landskap att utforska. Från magnifika stränder till imponerande berg, pittoreska byar till förtrollande nationalparker, Frankrike har något för alla naturälskare. 

Frankrike är mer än bara Paris

En resa till Frankrike förknippar många primärt med en resa till Paris. Paris är underbart och trevligt. Du som åker dit måste så klart skaffa eiffeltornet biljetter och göra staden på riktigt. Men det bästa med Frankrike är inte städerna, utan naturen och landsbyggden. Här ska vi utforska vad du kan hitta på i Frankrike om du vill ha en annorlunda franks upplevelse. 

Utforska Frankrikes vackra landskap

Frankrike är känt för sina vackra landskap som sträcker sig från de böljande kullarna i Provence till de dramatiska klipporna i Normandie. Oavsett om du föredrar att vandra genom vinodlingarna i Bordeaux eller utforska de pittoreska byarna i Alsace, kommer du att bli överväldigad av landets naturliga skönhet.

Upptäck de magnifika stränderna

Frankrike har några av de mest magnifika stränderna i världen. Från den glamorösa franska rivieran till de orörda stränderna i Korsika, finns det en strand för varje smak. Koppla av på den mjuka sanden, njut av det kristallklara vattnet och låt solen värma din hud. Frankrikes stränder är verkligen en plats att njuta av och koppla av på.

Förundras över Frankrikes imponerande berg

Frankrike är hem för några av Europas mest imponerande bergskedjor, inklusive Alperna och Pyrenéerna. Oavsett om du är en erfaren bergsklättrare eller bara vill njuta av den fantastiska utsikten, kommer du att bli förundrad över Frankrikes berg. Utforska vandringslederna, åk skidor på de snöklädda sluttningarna eller bara njut av den friska bergsluften.

Tänk på säkerheten när du är på bergen. Här är några säkerhetstips vid en hike du bör ha koll på innan du beger dig iväg.

Besök de pittoreska franska byarna

Frankrike är känt för sina charmiga och pittoreska byar. Från de färgglada husen i Provence till de medeltida byarna i Dordogne, kommer du att känna dig som om du har klivit in i en sagobok. Utforska de smala gränderna, besök de lokala marknaderna och prova de läckra regionala rätterna. Frankrikes byar är verkligen en fröjd för ögat.

Njut av Frankrikes förtrollande nationalparker

Frankrike har ett stort antal nationalparker som erbjuder enastående naturlig skönhet och möjligheter till utomhusaktiviteter. Från den berömda nationalparken Mercantour till den vackra nationalparken Calanques, finns det gott om möjligheter att utforska vildmarken. Vandra genom de grönskande skogarna, beundra de majestätiska bergen och upptäck de många djurarterna som kallar dessa parker hem.

Ska det tältas är det bra att veta vilket tält som är bäst. Läs mer om detta på Tältguiden.

Upplev Frankrikes fantastiska vattenfall

Frankrike har också några imponerande vattenfall som är värda att besöka. Från det berömda Gavarnie-vattenfallet i Pyrenéerna till det spektakulära Sillans-la-Cascade-vattenfallet i Provence, kommer du att bli förbluffad över deras skönhet och kraft. Lyssna på det brusande vattnet och känn den svalkande dimman på din hud när du utforskar dessa naturliga underverk.

Förundra dig över Frankrikes hisnande klippor

Frankrike har några av de mest hisnande klippformationerna i världen. Besök de berömda Étretat-klipporna i Normandie eller de dramatiska Calanques-klipporna i Marseille och du kommer att förstå deras skönhet och mäktighet. Stå på kanten av klipporna och titta ut över det oändliga havet, eller ta en båttur för att se dem från en annan vinkel. Frankrikes klippor kommer att lämna dig mållös.

Upptäck Frankrikes mystiska grottor

Frankrike är känt för sina mystiska och fascinerande grottor. Utforska de underjordiska världarna i Grotte de Niaux i Pyrenéerna eller Grotte de Lascaux i Dordogne och du kommer att bli förundrad över de gamla målningarna och formationerna. Grottorna erbjuder en unik inblick i människans historia och är en plats som verkligen måste upplevas.

Utforska Frankrikes frodiga skogar

Frankrike har också många frodiga skogar som är perfekta för vandring och utforskning. Gå genom de tysta tallskogarna i Landes eller de mystiska ekarna i Fontainebleau-skogen och du kommer att känna dig som om du har kommit bort från vardagen. Lyssna på fågelsången, andas in den friska luften och njut av den lugna atmosfären i Frankrikes skogar.

Upplev Frankrikes unika djurliv

Frankrike är hem för en mängd olika djurarter, från de majestätiska vilda hästarna i Camargue till de söta vildsvinen i Ardennerna. Utforska de olika naturområdena och du kommer att ha möjlighet att se allt från rådjur och rävar till örnar och björnar. Frankrikes unika djurliv är en av landets största skatter och något som du inte får missa.

Tänk på att ha en smart och ergonomisk ryggsäck när du ger dig ut på vandring. Jämför bästa ryggsäckar här.

Lämna en kommentar