Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Ladda mobilen under vandring!

När du är ute i naturen och vandrar har du ofta inte tillgång till eluttag för att bland annat se till att din mobil har batterier. Att ladda mobilen under vandring kan dock vara otroligt viktigt, för kommunikation ifall någon går vilse, om ni behöver slå ett nödsamtal eller för att läsa kartor i mobilen.

Idag kan du ladda mobilen under vandring på flera olika sätt utan ett eluttag. Läs vidare för att reda på några smarta sätt hur du kan ladda mobiltelefonen under vandringen!

Olika sätt att ladda mobilen under vandring

1. Powerbank

Ett sätt att ladda dina enheter som många redan är bekanta med är uppladdning via en powerbank. Det här är ett mycket enkelt sätt att kunna ladda din telefon på när du är ute och vandrar. Det enda du behöver för att kunna ladda din mobila enhet är en laddarsladd och att din powerbank är fulladdad innan du ger dig ut på din vandring.

Innan du köper en powerbank finns det ett flertal olika punkter som är bra att ha i åtanke. Det första är att se över kapaciteten. Kapaciteten kommer berätta för dig hur många gånger du kommer kunna ladda telefonen innan batteriet på powerbanken tar slut. Se även till så den inte tar upp allt för mycket plats i väskan.

2. Bränsleceller

Bränsleceller som laddning är inte lika vanligt som powerbanks, men är även det ett smart, men dyrt sätt för att kunna ladda din mobiltelefon. Själva ordet kan vara förvirrande men egentligen är det inte så knepigt. Bränsleceller förvandlar kemisk energi till elektrisk energi. På så sätt kan du ladda din mobiltelefon!

Det finns bränslecell-laddare som använder sig av vatten för att generera ström och därefter ladda din mobil. Dessa varianter är även försedda med en särskild puck som reagerar på vattnet och sedan tillverkar vätgas. Vätgas tillsammans med syre bildar sedan ström.

Det finns även andra varianter som fungerar med hjälp av andra medel. Med en bränslecell-laddare kan du ladda din mobil cirka fem gånger innan du behöver ladda upp den igen.

3. Solceller

Solceller är även populärt sätt du kan använda dig av för att ladda mobilen med. Att använda sig av solen för att generera ström kommer med en hel del fördelar. Så länge som solen skiner och du har fint väder, kommer du ha tillgång till ström. En nackdel däremot är att om vädret inte är lika klart kommer du inte få tillgång till lika mycket ström eller ingen alls. Detta alternativ är fördelaktigt om du ska iväg på längre vandringsturer då du inte är beroende av ny uppladdning av din enhet för att kunna generera ström.

Det finns bland mycket hopvikbara varianter som är perfekta under vandringen. Se även till att välja en som generar tillräckligt med ström för dig!

4. Vevradio

Att använda en vevradio med powerbank kräver en del arbete, men är ett tillförlitligt sätt som ger dig ström i mobilen. Med en vevradio, vevar du alltså för att generera ström. När du vevar genereras ström till batteriet.

Du kommer däremot behöva veva ett tag för att få fullt batteri på telefonen. Efter du vevat i några minuter så kommer du kunna se hur dina procent av batteri ökar på mobilen. Det enda du behöver ha med dig för detta är en USB kabel som passar din mobil!

Lämna en kommentar