Bästa taktält 2024 – Upplev närheten till naturen!

1. Taktält från Quechua MH500 2. Taktält till skåpbil 500 3. Outdoordays Diana Taktält
Taktält från Quechua MH500 Taktält till skåpbil 500 Outdoordays Diana Taktält
Se priset här Se priset här Se priset här

Bästa taktält 2024 – Camping är en aktivitet bäst avsedd för årets sommarmånader, och många av oss har väntat på dessa varmare dagar så att vi kan spendera oavbruten tid i naturen. Oavsett om camping är en aktivitet som du njuter av med hela familjen, nära vänner, din partner, eller för att få lite välförtjänt egentid, så är det alltid minst lika viktigt att dyka upp förberedd och med praktisk packning. 

Taktält erbjuder en mer uppgraderad campingupplevelse. Med enkel montering och bekväma madrasser så är taktält ett stabilt alternativ, och på många sätt även likt en husvagnsupplevelse. 

Vi har samlat de tre bästa produkterna för att göra det enklare för dig att välja vilket taktält som passar dig och dina behov bäst! 

Topp tre bästa taktält bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Taktält från Quechua MH500  

  • Enkel montering  
  • Vattentät 
  • Vindtålig 

Vårt första val är taktältet MH500 från Quechua. Detta tält är utrustat med alla våra favoritegenskaper som gör det möjligt för dig att ha en säker och njutbar upplevelse som taktältanvändare. Med MH500 får du 99% mörkerskydd eftersom tyget är patenterat med Fresh & Black-tyg, vilket garanterar mörker även mitt under dagen. Detta gör att du blir skyddad mot varma solstrålar som annars kan göra det mycket varmt inuti ditt tält. 

MH500 är även både vatten-och vindtålig, enkel att montera och avmontera. Tältet inkluderar ett yttertält med ventilationsöppningar vilket fungerar utmärkt som värmereducering så att du kan sova skönt i tältet även under de varmaste sommardagarna.  

Denna modell passar specifikt för personbilar och inkluderar ett skofack, en rem för att hänga upp dina tillbehör och en aluminiumstege på ca 2,5 meter så att du kan nå upp till ditt taktält!  
 

  • 15.999,00 kr

2. Taktält till skåpbil 500 – För skåpbilar! 

  • Går att montera för en person 
  • Uppblåsbar struktur 
  • Skydd emot vindstyrka på 60 km/h 

Vårt andra val är det smidiga taktältet skåpbil 500. Detta tält är specifikt designat för skåpbilar, och passar bäst för upp till två personer. Monteringen är snabb och tar endast cirka 10 minuter, vilket gör att du kan montera detta tält själv eller med hjälp av en till person. Detta taktält är lätt transporterat och har en vikt på 23,6 kilo varav stegen står för cirka 7 kilo av totalvikten.  

Även detta taktält är utrustat med värmereduceringsteknologi samt mörkerskydd för en bekväm vistelse under de varmaste sommardagarna. Det har ett imponerande vindskydd som klarar att stå emot en vindstyrka på hela 60km/h. Detta taktält är även utrustat med en uppblåsbar madrass, vilket ger en mer bekväm grund än många vanliga tält på marknaden idag.  

3. Outdoordays Diana Taktält – Slitstarkt material! 

  • Slitstarkt  
  • Dubbla takluckor 
  • Transportöverdrag 

Vårt tredje val går till Outdoordays Diana taktält. Detta är ett väldigt slitstarkt alternativ, och fungerar utmärkt för användning året runt. Detta tält är starkt rekommenderat till dig som bland annat älskar jakt och fiske. Tältets slittåliga material är konstruerat för att klara av alla möjliga väderförhållanden, allt från regnskurar till vindoväder medan det samtidigt ger dig en trygg och fridfull upplevelse.  

Det som verkligen gör att Outdoor Diana taktält står ut på vår lista är dess 360-graders naturupplevelse som du kan ta del av från insidan av ditt tält tack vare de dubbla takfönster, sidofönstret som går att hitta i varje väderstreck och ytterligare två ventilationsfönster!  

Diana inkluderar även YKK och SBS-dragkedjor, som bidrar till extra diskret öppning och stängning. Ännu en bonus är de djupa skopåsarna som gör det möjligt att förvara stövlar, kängor eller andra större skor under natten efter en lång dag av vandring i naturen. Ett imponerande val för den vane friluftsfantasten. 

Vem passar ett taktält för? 

Husvagnar har länge varit ett populärt alternativ om man vill njuta av naturen och samtidigt ha fördelen av flexibilitet. Men verkligheten av en husvagn kanske inte passar för alla, dels på grund av storleken, som kan göra förvaringen i garaget svår eller på grund av alla extra kostnader som tillkommer. Men om du längtar efter en unik upplevelse i naturen som kan ta din campingresa till en helt ny nivå så kan istället ett taktält ge dig mer frihet. 

Taktält är byggda för att hålla emot vind och oväder och ger samma fördel av flexibilitet. Allt du behöver är ditt taktält och din bil. Kombinerat skapar dessa två verktyg en spännande och unik upplevelse i naturen som du kan njuta av. Dessa tält kan hittas i olika storlekar, så att du kan erbjuda sovplats upp till 4 personer, och ta med familj eller vänner på en oförglömlig resa i naturen. 

Tre vanliga frågor om taktält: 

Vad finns det för olika typer av taktält?

De två vanligaste typerna av taktält är hårdskal och mjukskal, men det finns även hybridvarianter på marknaden för den som föredrar det. Taktält som klassas som mjukskal liknar vanliga marktält och fälls ut mer som en solfjäder. Taktält som går under namnet hårdskal har ett utseende som efterliknar en låda och kan fällas upp automatisk ur en takbox.  

Det finns egentligen inget svar på vilken typ av taktält som är bäst. Det handlar i grund och botten om vad för modell du är ute efter och vad du tycker passar din bil bäst. Du bör även fundera kring hur länge du tänkt sova i ditt taktält, är det endast tänkt för 1-2 dagar åt gången räcker det gott och väl med en budgetmodell.  

Om du däremot har tänkt använda ditt taktält mer frekvent för camping och för flera olika årstider är funktioner, material och ventilationsmöjligheter mycket mer viktigt.  

Vad finns det för fördelar med taktält? 

Ett taktält kan göra det både roligare och enklare att komma ut i naturen. Det sparar dig även en ganska stor slant, eftersom det är mer ekonomiskt än att investera i en husbil eller husvagn. Ännu en fördel med taktält är att du själv kan välja vart du vill slå läger och sova.  

Om du hittar en lugn plats med fina vyer, så kan du enkelt montera upp ditt taktält och njuta av avskildheten, samt slippa pinnar och stenar som tränger sig igenom liggunderlaget och gör så att du förlorar sömn eller sover obekvämt.  

Dessutom så kan du njuta av en fantastisk utsikt från insidan av ditt taktält utan att behöva oroa dig för insektsbett eller ovälkomna kryp. Att investera i ett taktält är även otroligt populärt för familjesemestrar, då tältet är mycket uppskattat av barn. 

Hur hittar jag en bra campingplats för mitt taktält? 

Den stora fördelen med att campa medan man använder sig av ett taktält är att du kan välja din egen sovplats, och den kan vara vart som helst. 

Du behöver inte längre planera i förväg och tänka på hotellavgifter, du kan istället enkelt slå dig ner på en lugn plats med fina vyer, vi rekommenderar en plats nära vattnet om möjligt 

Men det är självklart helt upp till var och en, och vad som passar men även känns bäst. Några av våra tips för att hitta den bästa campingplatsen för att utnyttja ditt taktält är att fråga andra taktältare. 

Du kan även använda dig av gratisappar som exempelvis park4night, en app som listar de bästa platserna i din närhet som tillåter parkering över natten där du själv kan anpassa de olika detaljerna angående plats och natur efter dina egna behov! Sen har du även klassiska alternativ, såsom google maps där du kan scanna av området ni planerat att spendera natten för att se vad som finns runt omkring och om vägarna är bilvänliga. 

Hur valde vi ut produkter till vår topplista? 

Vi vet hur förvirrande och överväldigande det kan vara att försöka välja ut rätt produkt när det finns så många val! Därför är det viktigt för oss att genomföra en utförlig research på de olika produkterna vi rekommenderar, och vad är en bättre början än att fråga kunden själv? Vi tror att kunden kan tillföra den bästa informationen, så därför spenderar vi mycket tid med att läsa igenom recensioner och kommentarer om olika modeller och märken av produkterna vi väljer att rekommendera. 

Därefter har vi jämfört och valt ut tre stycken produkter som har tillräckligt med variation för våra läsare. I våra val har vi haft material, storlek, kapacitet och användarvänlighet som våra viktigaste faktorer för att kunna sålla fram tre favoriter till topplistan. 

Vi vill såklart att alla egenskaper som både vi och kunderna älskar ska vara inkluderade i alla våra tre val. Men det är även viktigt för oss att de skiljer sig åt när det kommer till pris, stil, storlek och material så att alla kan hitta något som passar dem bäst! 

Källor:  

https://taktaltarna.se/pages/vad-ar-ett-taktalt

https://taktaltarna.se/pages/16-anledningar-att-skaffa-taktalt

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa taktält till bilen

Decathlon
Outdoorexperten
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar