Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Hitta en lätt dunjacka! – Håll dig varm

1. Bergans Men´s Røros Down Light Jacket With Hood 2. Kari Traa Women´s Eva Down Jacket 3. Klättermusen Liv 2.0 Sweater Unisex
Bergans Men´s Røros Down Light Jacket With Hood Kari Traa Women´s Eva Down Jacket Klättermusen Liv 2.0 Sweater Unisex

Lätt dunjacka 2024 – Om du är ute efter en varm jacka som inte väger för mycket, så är en dunjacka ett bra alternativ för dig. De är perfekta att använda vid utomhusaktiviteter, framförallt då de inte väger mycket samtidigt som de värmer väldigt bra.  

Det finns väldigt många olika typer av dunjackor på marknaden, vilket kan göra det svårt att veta vad du bör leta efter. Här nedan listar vi våra favoriter av lätta dunjackor! 

Topp tre dunjackor bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Bergans Men´s Røros Down Light Jacket With Hood 

 • 90% återvunnet dun 
 • Extra hög krage 
 • Vattenavvisande och vindtät 
 • Bekväm modell 

Bergas Men’s Røros Down Light Jacket är vinnaren av vår topplista på grund av dess lätta vikt som underlättar för dig som vill vara aktiv under kallare väder. Trots att jackan är tunn och lätt så värmer den även bra på grund av dess goda isolering. Den är därför perfekt att använda under de lite kallare årstiderna eller vid olika väderförhållanden, då den är både vattenavvisande och vindtät.  

Ett stort plus med denna jacka är att fyllningen är gjord av 90% återvunnet dun och 10% fjäder. Jackan är även försedd med en huva och en extra hög krage som gör att du kan hålla dig varm när du är ute i lite kallare väder. Isoleringen gör att all varmluft håller sig enklare inne och all kalluft har svårare att ta sig in. Jackan är även väldigt lätt att förvara i din packning om du istället vill förvara den i din väska. 

Just denna modell kommer i en stilren svart färg men jackan går även att köpa i ett flertal andra färger. Den finns tillgänglig i 5 olika storlekar för män och är en kvalitativ och sportig dunjacka vi starkt rekommenderar.  

 • 2.499,00 kr 1.374,00 kr
 • 2.499,00 kr 1.499,00 kr

2. Kari Traa Women´s Eva Down Jacket – Bra passform! 

 • Värmande material 
 • Stretchmaterial på insidan 
 • 2 fickor 
 • Vattenavvisande 

Kari Traa Women’s Eva Down Jacket är damjacka som är mycket varm och lätt till vikten. Jackan har en kroppsnära passform vilket exempelvis gör att dina rörelser inte begränsas när du är ute i naturen och rör på dig. Jackan är väldigt bekväm och det är främst tack vare stretchmaterialet på insidan. Jackan glider heller inte runt när du går och du får en bättre möjlighet att kunna röra dig friare! 

Eva Down Jacket går perfekt att använda under olika väderförhållanden då materialet av jackan är vattenavvisande. Jackan är försedd med två fickor där du kan förvara dina personliga saker och finns tillgänglig i fem olika storlekar och två olika färger. Just denna modell kommer i en marinblå färg. Utöver detta så är fyllningen även gjord utav 80% fjäder och 20% dun.  

 • 1.695,00 kr 932,00 kr

3. Klättermusen Liv 2.0 Sweater Unisex – Två i ett-plagg! 

 • Unisex modell 
 • Snedställd knappöppning 
 • God isolering 
 • Försedd med reflex 

Klättermusen Liv 2.0 Sweater  är en dunjacka och tröja i ett i en unisex modell. Den fungerar alltså som en vanlig dunjacka, men ser istället ut som en tröja. Ett stort plus hos denna dunjacka är att den är försedd med en snedställd knappöppning. Tack vare detta kommer inte någon kedja eller annat irritera din haka om du exempelvis springer. Den höga kragen ökar även värmen inuti jackan, och det blir även svårare för värmen att ta sig ur. Fyllningen i jackan består av 93% dun och 7% fjäder, som gör den till ett säkert val när du vill behålla värmen. 

Denna jacka är otroligt smidig att både ta med sig och packa ned. Jackan går nämligen att vika in i sin egen innerficka, vilket är otroligt smart om du är ute i naturen då den smidigt får plats i din packning. Med denna jacka kommer du kunna hålla dig skyddad både mot regn och vind och du kommer heller inte känna dig hindrad från att utföra olika rörelser då du har en mycket god rörelsefrihet.  

Du kan enkelt justera denna jacka utefter din kroppsform, tack vare resåren den är försedd med. Jackan är även utrustad med reflex fram så andra enklare kan se dig i mörkret. Denna unisex jacka finns tillgänglig i fem olika storlekar för att du garanterat ska kunna hitta en som passar dig! 

3 vanliga frågor om dunjackor: 

Vad är skillnaden på dun och fjäder? 

När man letar efter dunjackor är det väldigt vanligt att fyllningen består av både dun och fjäder. Den största skillnaden mellan fjäder och dun är just att dun binder ihop luften mer ,vilket resulterar i en bättre isolering. Hur mycket vardera fyllningen består av kan du enkelt hitta på jackans innersida och det brukar vanligtvis stå i procent. Om du är ute efter en extra varm dunjacka bör du kika hur mycket dun som fyllningen består av. Ju mer dun, desto varmare kommer jackan att vara.  

Vad för typ av dunjacka borde jag köpa?  

Det finns en del saker att tänka på vid köp av en dunjacka. Någonting som är mycket viktigt att ha i åtanke är när och vart du tänkt använda dig av dunjackan. Kommer du använda den när du befinner dig stillasittandes kylan eller under kalla promenader i naturen?  

Om du ska spendera en hel del tid utomhus och kommer ha ett behov av att röra dig fritt, är det bra om jackan inte är för klumpig. En stor jacka är ett bättre alternativ om du kommer vara mer stillasittande, medan en tunnare men varmare jacka är ett bättre alternativ för dig som är aktiv ute i kylan.  

Har priset någon betydelse? 

Priset på en dunjacka kan variera en hel del och det beror på en hel del olika saker. Materialet, fyllningen, tillverkaren och andra funktioner är någonting som gör att priset kan variera stort. I regel brukar dock en jacka som innehåller mer dun än fjäder oftast att vara lite dyrare.  

Källor: 

https://www.letsbuyit.se/dunjacka/

https://www.sportamore.com/se/article/bast-i-test-11-tunna-dunjackor-att-alska

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa lätta dunjacka

Outnorth
Skistart
Outdoorexperten

Lämna en kommentar