Vilka spel kan du ta med dig på en campingresa?

Ingen resa till landsbygden är utan nöje, vare sig det handlar om en engångspicknick eller en lång vandring. Men det finns en strikt tumregel när det gäller att packa för friluftsliv: endast lätta föremål är tillåtna. När du funderar på alternativ för utomhusaktiviteter med vänner eller familj är det därför värt att i förväg tänka på hur kompakt din klädsel ska vara. Det fina är att du alltid har din smartphone i handen, så http://www.haningetandvardscenter.com är tillgängligt för dig nästan var som helst i världen. Men hur är det att underhålla hela företaget?

Här är våra 7 roligaste utomhusaktiviteter. De är mångsidiga och passar alla åldrar.

Kortspel

Du behöver bara en kortlek som lätt ryms i fickan. Du kan spela klassiska kort och ha kul med Fool, Drunkard, Bridge, Wet Chicken och andra kortspel. Men det finns också många brädkortsspel som produceras idag. En av de mest fascinerande är Uno. Ett spel som är populärt över hela världen och som lockar både barn och vuxna. “Uno” kräver intelligens, snabba reaktioner och logiskt tänkande.

Frisbee

Den här lilla, platta plastskålen tar inte upp mycket plats bland dina tillhörigheter. Men det är ett mycket actionfyllt spel som kräver en hel del energi. Det är ett säkert sätt att roa sig om du är ute på picknick och har en massa kul i magen.

De grundläggande reglerna för ett lagspel:

 • Två lag bildas (minst 4 deltagare i varje lag).
 • Fältet är uppdelat i två lika stora delar med “målstolpar”.
 • En poäng ges om det sker en passning mellan deltagare från ett lag och den andra spelaren har fångat plattan redan i motståndarens område.
 • Frisbeespelaren får endast förflytta sig på planen genom att passera från en spelare till en annan.
 • Det finns ingen rörelse på spelplanen när du håller skivan i handen. Rörelsen sker endast när skivan är i luften.
 • För att blockera rörelsen för en medlem av motståndarlaget får han eller hon slås ner och förflyttas.
 • Det är inte tillåtet att ta skivan ur motståndarens händer. Avlyssning endast vid flygning i luften.

Mime

Detta berömda spel kallas också för “Crocodile” (krokodil). Det är ett roligt intellektuellt spel som inte kräver någon utrustning alls. Alla deltagare i spelet delas in i lag. Det är mer intressant om 3-4 grupper deltar. De pusslar ut en viss handling och ett visst koncept och försöker sedan visa det med mimik och gester. Det är förbjudet att göra några ljud. De tävlande har till uppgift att gissa vad laget visar.

Vem är jag?

För spelet behöver du markörer och lakan för anteckningar. De måste fästas i pannan. Det är därför bättre att förbereda sig i förväg och ta med sig en uppsättning rivpapper för anteckningar. Ju fler som deltar i spelet, desto intressantare blir underhållningen.

Deltagarna skriver varandras namn på kända karaktärer på ett papper. Det kan vara fiktiva karaktärer från sagor och tecknade serier, verkliga historiska personer, politiker, konstnärer, författare, skådespelare och musiker. En person klistrar en lapp med personens namn på sin panna, men ser den inte.

Spelet går ut på att man turas om att ställa ledande frågor som bara ger ett av två svar: “Ja” eller “Nej”. Fråga till exempel: “Är jag människa?”, “Är jag kvinna?”, “Studeras mitt liv i skolan?”… Ju mer precisa frågorna är, desto lättare och snabbare är det att gissa vad som står på pappret.

Vid första anblicken verkar spelet enkelt nog. Men sanningen är att det bara är de mest kunniga spelarna som vinner.

Intressanta personligheter att lösa:

 • Politiker (Che Guevara, Lenin, Hitler).
 • Filmhjältar (Hulk, Superman, Agent 007, Greve Dracula, Jack Sparrow, Spider-Man).
 • Hjältar från sagor (jultomten, snöfröken, ormen, Baba Yaga).
 • Sångare och sångare (Michael Jackson, Alla Pugacheva, Britney Spears).
 • Konstnärer (Salvador Dali, Frida Kahlo, Kazimir Malevich).

Twister på gräset

Alla känner till Twister, som spelas hemma. Det är en matta med märken i olika färger och inskriptioner. Spelet kräver en obekväm kroppsposition och du måste hålla den till nästa tur. Varje gång måste du flytta en arm eller ett ben till ett nytt område.

Detta legendariska utomhusspel kan spelas direkt på gräset eller i sanden. Twistermarkeringarna kan markeras med sprayfärg.

Tic-tac-toe

Ett av världens äldsta logikspel. En gång i tiden lekte man med småsten. När du nu är ute i naturen kan du plocka upp två typer av stenar – av ungefär samma storlek och färg. Den ena delen är ett X och den andra en nolla. Om du har en markeringspenna till hands kan du markera stenarna på lämpligt sätt.

För ett klassiskt spel tic-tac-toe behöver du 9 rutor. Du kan antingen rita dem på marken med en pinne eller använda celler i form av engångsplattor.

Sökning i skogen

Det här är roligt för dem som älskar ett riktigt pussel och en utmaning. Lägg ut dina spelvägar och gräv ner “skatten” i vetskap om att den finns där. På picknicken kommer de mest värdefulla föremålen att vara ett paket ketchup eller popcorn. Spelarrangören måste hitta på utmaningar och originella ledtrådar. Använd smarta markeringar på gräset och träden, komplicera uppgifterna med hinder. Bonuspoäng kan skrivas på klistermärkena. Det lag som samlar in mest i skogen ökar också sina chanser att vinna.

Lämna en kommentar