Så kan du få till en riktigt mysig uteplats eller altan

Även om vi sakta men säkert börjar gå mot allt kallare väder och många har börjat komma tillbaka till sina vardagsrutiner efter semestern så betyder inte det att man behöver stänga altanen eller balkongen tills nästa sommar. Om du letar efter ett roligt projekt att göra under en helg som leder till att du dessutom får en trevligare uteplats så finns det gott om saker man kan göra för att uppgradera sin uteyta. 

Att ha en uteplats i form av balkong, altan, eller någonting liknande är verkligen fantastiskt. Det gör det möjligt att njuta av att vara utomhus på ett väldigt enkelt sätt och det är en svårslagen känsla att ha en alldeles egen oas i direkt anslutning till ens hem. Oavsett om du är jakt efter en ny trädgårdsbänk eller bara vill göra någonting för att skapa en ny känsla så finns det en hel del saker man kan göra för att få till sin drömbalkong eller altan.

Trevliga utemöbler kan liva upp en uteplats ordentligt

Trevliga utemöbler är A och O för att se till att ens uteplats är trevlig att vistas på. Ett tips är att skaffa möbler som gör det trevligt att både fika och äta måltider utomhus, samtidigt om det ska vara enkelt att röra sig fritt på balkongen eller altanen. Det finns gott om utemöbler i vitt spridda prisklasser som man kan välja och vraka bland.

Samtidigt så behöver man verkligen inte byta ut alla utemöbler som man redan har. Bara en eller två nya möbler kan skapa en helt ny och fräsch känsla och göra underverk för helhetsupplevelsen av en uteplats. Om du inte vill spendera några pengar direkt så kan du testa att organisera om din nuvarande möblering och se om det kanske skulle passa med nya stolar eller en ny trädgårdsbänk.

Skaffa filtar eller en värmelampa

Även om det är väldigt mysigt under att under hösten sitta utomhus och samtala och kanske dricka en kvällsdrink så är det lätt hänt att det blir lite kyligt, särskilt om temperaturen faller mycket efter solen har gått ner. Att skaffa ett gäng varma och mysiga filtar gör det möjligt att spendera mer tid ute på balkongen under en längre period. Ett tips är att skaffa en vattentät korg eller kista som man kan förvara filtarna i när de inte används. Detta skyddar filtarna mot regn och gör att man slipper bära dem fram och tillbaka. En värmelampa är också ett bra alternativ, men dessa kan bli väldigt dyra både i inköp och i drift.

Belysningen

Belysning är någonting som är oerhört viktigt när det kommer till att skapa en mysig och härlig uteplats. Det finns gott om alternativ för olika belysningar som går att anpassa efter sin egen budget. Det allra vanligaste är att man väljer någon sorts ljusslinga, vilket i sin tur kan skänka ett riktigt mysigt ljus som gör det möjligt att använda uteplatsen sent in på småtimmarna. Det allra viktigaste är dock att man väljer en ljusslinga som har ett varmt och mjukt ljus, eller ännu bättre, en ljusslinga som man kan justera vilken form av ljus som genereras.

Lämna en kommentar