Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Vandringsstrumpor bäst i test – Håll en balanserad temperatur i fötterna!

1. Trek X Linen X-Socks 2. SH520 X-Warm High 3. SH520 X- Warm Mid
Trek X Linen X-Socks SH520 X-Warm High SH520 X- Warm Mid

Vandringsstrumpor bäst i test – Att vandra ute i naturen är en avslappnande upplevelse för många, och kan även bidra till en välbehövd paus från ditt vardagliga liv. Därför är det viktigt att du är bekväm från topp till tå, vare sig du går på långa promenader i skogen eller tycker om lite mer intensiv terräng. 

Rätt skor är ett måste när vi är ute och vandrar, men någonting som många bortser från är att ha rätt strumpor. Det skiljer sig självklart vilka strumpor som är bäst avsedda för dina personliga promenader och vandringar, beroende på vilket väder du föredrar att vistas i.  

Vi har lyckats samla ihop lite olika alternativ när det kommer till vandringsstrumpor, så att du kan ha ett lagom stort utbud till din nästa vandringstur! 

Topp tre vandringsstrumpor bäst i test 2024

Vår vinnare! Trek X Linen X-Socks 

 • Svettbortförelse 
 • Anpassad för flera årstider 
 • Skyddar dina tår 
 • Säljs parvis 

Trek X är den bekväma vandringsstrumpan som tar förstaplatsen hos oss just för att dem är så anpassningsbara. Detta tack vare sina speciella egenskaper. Trek X är nämligen utrustade med svettbortförsel, även kallat Air conditioning channels, vilket ökar luftcirkulationen under dina fötter. Detta bidrar till att varm luft och fukt förs ut för varje steg du tar. 

Att hålla en jämn och balanserad temperatur kan göra din vandringsupplevelse mycket trevligare, och gör även detta par vandringsstrumpor till det mest anpassningsbara paret eftersom du kan använda dem under vår, sommar, och höst!  

Trek X är också utrustade med ett asymmetriskt stötabsorberande skydd, som skyddar de mer känsliga delarna av dina tår så att du kan känna dig bekväm i dina skor flera timmar in i vandringen. 

2. SH520 X-Warm High – För vinterhalvåret! 

 • Anpassad för kallare väder 
 • Formar sig efter dina fötter 
 • Irritationshämmande 
 • Säljs i 2-pack 

SH520 High är ett par vandringsstrumpor för lite kallare väder och passar därför perfekt under vinterhalvåret. Med dessa strumpor får du samma ventilerande egenskaper, som gör det trevligare för din fot att vistas i en åtsittande miljö under långa sträckor.  

Här sitter svettbortförelsen på ovansidan av foten istället. SH520 är ett bättre val för dig som vill hålla dig varm när du är ute och vandrar, då detta paret är bättre anpassade för kallt väder och är gjord av 31% ull och 4% silke. 

SH520 High har en assymetrisk fotpassform, och formar sig efter din hud så att du kan få den allra bekvämaste passformen. Dessa vandringsstrumpor är även irritationshämmande, vilket betyder att du har mindre risk för nötning i hälen, och mindre risk för blåsbildning.   

3. SH520 X- Warm Mid – Prisvärda!

 • Prisvärd 
 • Lägre strumpa 
 • Tent frottématerial 
 • Säljs i 2-pack 

 
Vårt tredjeval är de lägre vandringsstrumporna SH520 Mid. Här får du samma kvalitet och speciella egenskaper som våra andra val på topplistan, men till ett lägre pris. Strumporna kommer med samma anpassningsbara passform som formar sig specifikt efter din egna kropp, och innehåller ett rent frottématerial i hälen och tårna, vilket ger högre bekvämlighet vid användning. 

Dessa strumpor har en god svettbortförsel med hjälp av ventileringszoner över fotens ovansida och på dess kanter. Detta gör att du kan vandra på utan att vara rädd för att dina fötter ska bli fuktiga under turen.  

Om du är ute efter ett par anpassade och prisvärda strumpor som både håller fukt borta och som är bekväma att vandra längre perioder med, så är detta ett alternativ vi starkt rekommenderar.  

 
Tre vanliga frågor om vandringsstrumpor:  

Vilka vandringsstrumpor ska jag välja? 

Det är viktigt att du väljer strumpor efter miljön du oftast befinner dig i. Vattentäta och varma strumpor är bäst om du planerar att vandra i snö eller blöta terränger där det finns chans för lera och vatten. Ska du vandra i en mer torr och varm miljö kan det vara bättre att välja strumpor som ger möjlighet till god ventilering så att dina fötter kan andas. 

Hur många vandringsstrumpor ska jag ha med mig? 

Torra fötter är glada fötter. Se därför till att alltid ha med dig minst ett extra par strumpor när du ska ge dig ut på äventyr. Detta gäller såklart för alla olika sorters terränger och årstider.  

Det är lätt hänt att du råkar trampa i något vattenhål eller en lerpöl under vandringen. Att fortsätta resten av din vandring utan strumpor, eller med blöta och obekväma strumpor är lätt att undvika genom att packa ner minst ett extra par, både tunnare understrumpa och tjockare vandringsstrumpa.  

Vi rekommenderar även att du byter strumpor någon gång under din vandring om ni är ute på en lång tur. Detta är helt enkelt för att du ska kunna undvika svettiga och obekväma strumpor. Du kan alltid hänga eller knyta din strumpor runt om din ryggsäck för snabb torkning. Två av våra tre toppval är dessutom strumpor som säljs i 2-pack. 

Måste jag ha understrumpor? 

Att ha tunnare strumpor under dina vandringsstrumpor är inte ett måste, men det är rekommenderat för att kunna hålla värmen och absorbera bort överflödig fukt. 

Även om våra toppval har extra vaddering eller är gjorda va ett lite finare material för att du ska ha en så bekväm upplevelse som möjligt, så fungerar dem bäst ihop med en understrumpa. För att få optimal och full användning av dina vandringsstrumpor så para med fördel ihop dem med tunnare strumpor undertill. 

källor: 

https://www.nomaderna.se/basta-vandringsstrumporna/

https://friluftaren.se/vandringsstrumpor-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa vandringsstrumpor

Decathlon
Outnorth
Outdoorexperten
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar