Bästa regnkappan 2024 – Regntåliga och bekväma modeller!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Vår vinnare! Tretorn Wings - Bästa unisex modell! 2. Haglöfs Women´s Korp Proof Jacket - Bästa regnkappan för damer! 3. Stutterheim Stockholm – Premiummodell!
Vår vinnare! Tretorn Wings - Bästa unisex modell! Haglöfs Women´s Korp Proof Jacket - Bästa regnkappan för damer! Stutterheim Stockholm – Premiummodell!
Se priset här Se priset här Se priset här

Bästa regnkappan 2024 – Det är aldrig särskilt kul att bli helt dyngsur när man promenerar utomhus och ibland kan vädret överraska och de härliga solstråna övergår snabbt till ösregn. Det gäller då att vara förberedd med rätt kläder, för att du inte ska besväras av regn och vind. En regnkappa är en utmärkt investering som inte kommer att ge vika i blåsten och som skyddar dig från de värsta skurarna.

Med mängder av olika modeller på marknaden kan det dock vara svårt att hitta en modell som passar perfekt. Vilka funktioner måste den ha och vilken typ av design tycker du är snygg? Vi har listat marknadens tre bästa modeller där vi har utsett unisex-modellen Wings som årets bästa regnkappa.

Topp 3 regnkappor bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Tretorn Wings – Bästa unisex modell!

 • 13 olika nyanser
 • Material: 80% polyester, 20% polyuretan
 • Vattenpelare: 8000 millimeter
 • 2 stycken fickor

Högst upp på listan hittar du denna stilrena och klassiska regnkappa Wings. En unisex-modell som kan användas året om under alla busväder. Förutom att kappan finns i hela 13 olika nyanser och är skräddarsydd för alla tillfällen är den också mycket prisvärdig, samtidigt är den mycket inkluderande där du kan välja mellan storlekar som sträcker sig från XXS upp till XXL.

Kappan är tillverkad av 80% polyester som har blandats med polyuretan. Detta resulterar i en jacka med en vattenpelare på hela 8000 millimeter. Med denna klassiska regnkappa kan du trotsa årets alla ruggiga väder!

 • 749,00 kr

2. Haglöfs Women´s Korp Proof Jacket – Bästa regnkappan för damer!

 • Allvädersjacka
 • Med två fickor
 • Vattentätt material
 • Justerbar fåll

Regnjackan Women´s Korp Proof Jacket från varumärket Haglöfs är ett skräddarsytt val för damer. Denna allvädersjacka kan användas året om och har ett foder tillverkad av 100% polyester, som är vattentätt och tåligt. Jackan är även tillverkad av ett tvålagers PROOF™-skalmmaterial i återvunnen polyester för lätt och andningsbart skydd mot både väder och vind.

En annan fördel med Korp Proof Jacket är att den är försedd med två handfickor med blixtlås, om du vill säkerställa att din mobil eller nycklar håller sig torra i mer extrema väder. Tack vare den elastiska huvan och andra anpassningsbara konstruktionsdetaljer får du en perfekt passform.

 • 1.795,00 kr 1.346,00 kr

3. Stutterheim Stockholm – Premiummodell!

 • Bra val för herrar
 • Skön passform
 • 8 olika storlekar
 • Dubbelsvetsade sömmar

Om du letar efter en klassisk regnjacka som har en mycket snygg passform och som finns i flera olika storlekar så bör du kika lite extra på denna regnkappa Stockholm från varumärket Stutterheim. Den har designats för att kunna användas till såväl jobbet som när du är ute och går en promenad. Med sex olika nyanser att välja på, är vi övertygande om att du kan hitta en som passar perfekt.

För att regnjackan ska tåla även större störtskurar har den försetts med dubbelsvetsade sömmar och är tillverkad av 100% polyvinklorid, vilket är mycket vattenavstötande. Perfekt att använda året om är också tillräckligt rymlig i modellen för att du ska kunna ha en tunnare jacka under.

 • 1.795,00 kr 1.077,00 kr

Tre vanliga frågor om regnkappor:

Hur avgör man hur vattentålig regnkappan är?

Det är vattenpelaren på regnkappan som avgör hur mycket vatten den tål och hur länge du kan vara ute i regnet innan fukten börjar leta sig in i materialet. En vattenpelare på 2000 eller mindre är egentligen inte helt vattentät, utan räknas mer som en vattenavvisande modell, perfekt om det duggregnar ute. Men för att säkerställa att regnkappan är duglig i olika typer av väder är det bra om du kikar på en regnkappa som har en vattenpelare på mer än 2000 millimeter.

Kort eller lång modell?

En längre modell kommer att skydda dina ben mer än en kortare modell kommer att göra. Så beroende på hur länge du måste promenera i regnet och såklart också vilken stil du tycker om, kan det vara värt att kika på lite olika material.

Finns det några fördelar med en huva?

En huva kommer att skydda din nacke när du börjar regna, vilket är en stor fördel. Om jackan du kikar på inte är utrustad med en huva, så måste kragen kunna justeras. Detta för att det inte ska börja leta sin in vatten i nacken. En upplevelse som kan vara ganska obehaglig.

Hur vi valde ut produkter till topplistan

Vädret kan snabbt ställas om och då vill du såklart vara förberedd så du slipper åka till jobbet eller skolan med dyngsura kläder som du måste gå i hela dagen. Ett regnställ kanske är praktiskt, men det är inte alltid man har lust att böka med sig detta i väskan. En regnkappa är då ett mycket bra alternativ som gör att du alltid kan vara redo när det skulle börja regna.

För att göra ditt val enklare har vi därför genomfört gedigna efterforskningar inom området regnkappor, men också regnkläder i generalitet då de kräver liknande egenskaper och funktioner för att vara praktiska. En regnkappa är perfekt att dra över en tunnare jacka eller tröja och kan även användas året om då de är mycket väderbeständiga och tål både regn, snö och fukt.

Material, vattenpelare och passformen var några punkter som vi kikade lite extra på när vi valde ut vilka modeller vi ville inkludera. Men dessutom var det viktigt för oss att inkludera modeller som har ett brett utbud av storlekar och färger, för att du ska kunna göra ett personligt val!

Källor och referenser:

https: //www.bast-i-test.se/tester_pa_basta/regnjacka.html
https: //www.intersport.se/guider/outdoorguider/valj-ratt-regnklader

Vi har jämfört regnkappor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Outnorth
Outdoorexperten
med flera

Lämna en kommentar