Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa kompressionsstrumporna 2024 – Bekväma strumpor som ökar blodcirkulationen!

1. Rehband QD Compression Socks 2. Seger Running Thin Compression 3. Gococo Compression Wool
Rehband QD Compression Socks Seger Running Thin Compression Gococo Compression Wool

Bästa kompressionsstrumporna – När många tänker på kompressionsstrumpor kanske det är framförallt förknippas med flygresor eller skador. Men faktum är att ett par kompressionsstrumpor kan användas till så mycket mer och rehabiliterar och stärker dina fötter och ben, samtidigt som de främjar en ökad blodcirkulation för en snabbare återhämtning efter träning.

Så oavsett om du promenerar mycket, har en sämre blodcirkulation, har skadat dig eller planerar en utlandssemester så bör du skriva upp ett par kompressionsstrumpor på din inköpslista. Kika på vår topplista, där vi listar marknadens bästa kompressionsstrumpor och gör sedan ett val som baseras på din typ av träning och fötter!

Topp 3 kompressionsstrumpor bäst i test 2024

1. Vår Vinnare – Rehband QD Compression Socks

 • Förebygger och rehabiliterar
 • Ger ökat stöd för fotvalvet
 • 4 olika storlekar
 • Hög kompression

Rehbands utvecklade kompressionsstrumpor QD Compression Socks ger dig mängder av fördelar, vilket är varför de tog hemma förstaplatsen på vår topplista!

Bland annat är strumporna utformade för att sitta riktigt skönt på foten, samtidigt som de ger ökat stöd åt både fotvalvet och vaden. Dessutom ökar strumporna blodtillförseln, vilket ger en förebyggande effekt och rehabiliterar. Kompressionsstrumporna är därför ett utmärkt val både för att förebygga och lindra skador.

Strumporna säljs i fyra storlekar och har en sportig design som gör dem väldigt diskreta att bära. Perfekt för dig som älskar långa och intensiva träningspass och vill måna lite extra om dina trötta ben och fötter!

 • 449,00 kr 405,00 kr

2. Seger Running Thin Compression – Sitter mycket bekvämt!

 • Material: Bomull och syntet
 • Skön passform
 • 6 olika storlekar
 • Högt skaft

Dessa sköna kompressionsstrumpor Running Thin Compression har utformats med den aktiva individen i åtanke. Kompressionsstrumporna från Seger säljs i 6 olika storlekar för att du ska kunna välja en storlek som passar dina fötter perfekt.

Strumporna är tillverkade i en kombination av bomull och syntet, vilket ger en god kompression och detta gör även strumporna mycket sköna att bära både i kängor eller träningsskor. De höga skaften gör att strumporna skönt smiter åt vaden, utan att kana ner under aktiviteten.

 • 199,00 kr

3. Gococo Compression Wool – Värmande effekt!

 • Material: Merinoull
 • Hög kompression
 • Två olika färgkombinationer
 • Fuktavledande material

Compression Wool från varumärket Gococo är tillverkade av mjuk merinoull, vilket är värmande och fuktavledande för att dina fötter ska trivas. Strumpornas form ger en hög kompression, vilket hjälper till att rehabilitera och öka blodtillförseln. Perfekt för dig som älskar att gå långa promenader eller utföra mer intensiv träning.

Strumporna ger ett skönt tryck över vaden, vilket därmed också hjälper till att stabilisera vadmuskeln. Detta bidrar till mindre kramp eller ömma ben efter din aktivitet. Letar du efter ett par strumpor som du kan använda oavsett väder, rekommenderar vi att du kikar på Compression Wool. Vid köp kan du välja mellan två fina färgkombinationer som gör att du står ut från mängden.

 • 365,00 kr

Tre vanliga frågor om kompressionsstrumpor:

När bör man använda kompressionsstrumpor?

Kompressionsstrumpor kan användas både till vardags, under resor eller när du utför aktiviteter. Strumporna ger ett ökat stöd och förbättrad blodcirkulation som främjar dina ben och fötter på flera punkter.

Vilka fördelar ger användning av kompressionsstrumpor?

Kompressionsstrumpor marknadsförs ofta som en perfekt reskamrat på flygplan. Då lufttrycket förändras kan detta påverka blodcirkulationen och ett par kompressionsstrumpor kommer då att lindra dessa symptom.

Men vad många inte vet är att kompressionsstrumpor också är utmärkt att använda i samband med träning. Den ökade blodcirkulation rehabiliterar och skyddar dina ben och fötter, samtidigt som dina muskler kan återhämta sig bättre.

Hur tajt ska kompressionsstrumpor sitta?

Även fast kompressionsstrumpor gärna ska sitta nära benen och smita åt lite kring vaderna, är det också viktigt att de inte sitter åt alltför mycket. Strumporna kan då istället ge motsatt effekt och kan påverka blodcirkulationen negativt.

Testa dig fram för att hitta en storlek som passar dig och investera gärna också i ett par strumpor som ger extra stöd åt dina vader och fotvalv, då detta hjälper dig att återhämta dig efter träningen och minskar risken för att skador inträffar.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att inhandla ett par sköna kompressionsstrumpor kommer att ge dig fördelar på flera plan. Framförallt du som gillar att röra på dig mycket kommer att dra nytta av ett par strumpor med hög kompression, då det hjälper till att rehabilitera och hjälper dina muskler att återhämta sig. Dessutom får du en bättre blodcirkulation i benen, vilket minskar risken för skador under ett intensivt träningspass.

När vi valde ut vilka kompressionsstrumpor vi ville inkludera på topplistan var det framförallt några saker som vi hade särskilt i åtanke. Detta var hur hög kompression strumporna har, vilket material de är tillverkade av och vilka övriga fördelar de ger. Oavsett budget och träning kan du hitta ett par passande strumpor på vår topplista, så det enda du behöver göra är att välja ett par som är skräddarsydda för dig och dina fötter!

Länkar och referenser:

https://www.medi.se/faq/compression-garments/support-stockings/

https://www.stadium.se/traningstips-och-halsa/kompression-sa-funkar-det

Vi har jämfört kompressionsstrumpor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Outnorth
Outdoorexperten
Cdon

Lämna en kommentar