Bästa jaktryggsäck 2024 – Få plats med allt du behöver under jakt!

1. Härkila Mountain Hunter 2. Eberlestock H2 Gunrunner Loden 3. Eberlestock Gunslinger II
Härkila Mountain Hunter Eberlestock H2 Gunrunner Loden Eberlestock Gunslinger II

Bästa jaktryggsäck 2024 – För dig som spenderar tid i skogen för att jaga, krävs det att du har med dig rejäl utrustning som tål både väder och vind. Dessutom ska du såklart också kunna bära med dig både bössa och tillbehör på ett säkert sätt och lösningen är då en praktisk jaktryggsäck som verkligen håller måttet. 

Vi har letat fram några utmärkande val av jaktryggsäckar, där vi också har korat Härkilas Mountain Hunter som marknadens bästa jaktryggsäck, men även tagit med andra bra alternativ för att du ska kunna välja ut den modell som passar dig bäst! 

Topp tre jaktryggsäckar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Härkila Mountain Hunter 

 • Vadderat höftbälte 
 • Kapacitet: 36 liter 
 • Inkluderat regnskydd 
 • Bekväm 

Jaktryggsäcken Mountain Hunter från varumärket Härkila har länge varit en kundfavorit och vi förstår verkligen varför. För inte en alltför kostsam prislapp får du en rejäl ryggsäck som har utrustats med smarta fack, en kapacitet på 36 liter och tre stycken kompressionsremmar som fördelar vikten på ett mycket skönt sätt.  

Oavsett hur långt du behöver förflytta dig mellan de olika jakttornen, så kommer du att kunna bära med dig allt som du behöver på ett bekvämt sätt. 

Ryggsäcken består av hela sex stycken fack och ett större huvudfack. Medföljande regnskydd säkerställer också att ingenting blir fuktigt när du spenderar många timmar utomhus. En väldesignad ryggsäck som du kommer trivas med! 

 • 2.495,00 kr

2. Eberlestock H2 Gunrunner Loden – Inbyggd vattenblåsa! 

 • Kompakt design 
 • Kapacitet: 23 liter 
 • Lätt vikt 
 • Passar de flesta bössor 

Jaktryggsäcken H2 Gunrunner Loden från varumärket Eberlestock är ett utmärkt val om du letar efter en multifunktionell ryggsäck som passar de flesta jaktvapen. Denna modell rymmer både bössor med ljuddämpare och kikarsikte. Trots detta så har ryggsäcken också en kompakt design, som gör den enkel att bära med sig. 

Denna ryggsäck har visserligen en något mindre kapacitet, med en packvolym på 23 liter. Detta ger dig dock gott med utrymme att bära med dig allt som du behöver. Smarta förvaringsfack gör det även enklare att hålla reda på vart allt befinner sig och ryggsäckens remmar håller den stadigt på plats, för en säkrare användning. 

3. Eberlestock Gunslinger II – Stor kapacitet! 

 • Större hölster 
 • Kapacitet: 45 liter 
 • Flera olika färgval 
 • Bekväm konstruktion 

Om du har en högre budget så kommer Gunslinger II från Eberlestock att vara ett bra val. Detta är en utvecklad modell av deras klassiska jaktryggsäck Gunslinger, där både höljet har förstärkts och ryggsäckens andra funktioner har utvecklats. Resultatet är en ryggsäck som idag används frekvent av poliser, militärer och frekventa jägare i landet. 

För att du ska kunna skräddarsy valet lite extra så finns denna ryggsäck i tre olika färgval. Konstruktionen är mycket bekväm för att du ska kunna gå med ryggsäcken under långa sträckor och dessutom möjliggör packvolymen på 45 liter att du kan ta med både mat och utrustning för jakt som pågår i flera dagar.  

3 vanliga frågor om jaktryggsäckar: 

Vad ska man tänka på vid val av jaktryggsäck? 

Det allra viktigaste som du måste tänka på vid köp av jaktryggsäck är att ryggsäcken har funktioner och en storlek som passar dig. För att kunna avgöra detta så kan det därför vara värt att fundera på vad du dels kommer använda den till, vad brukar du ta med och måste kunna förvaras säkert i ryggsäcken och slutligen måste du såklart också anpassa valet efter din bössa. 

Hur stor kapacitet bör en jaktryggsäck ha? 

Längre jaktdagar kommer att kräva en ryggsäck som har en högre kapacitet, men vi alla har lite olika krav för vad ryggsäcken bör rymma. Så här gäller det att du gör en packlista, för att kunna avgöra hur stor kapacitet ryggsäcken ska ha. Är det även några särskilda tillägg som ryggsäcken bör vara utrustad med? 

Hur packar man sin jaktryggsäck på bästa sätt? 

För en bekväm tur och dag i skogen så är det viktigt att du har koll på vart allt ligger i väskan. Att du övar på att packa och dessutom fördelar vikten på ett bra sätt kommer att påverka hur enkel ryggsäcken är att bära och även komforten när du jagar. 

De mer otympliga och tyngre sakerna i ryggsäcken ska ligga så nära ryggen som möjligt. Detta minskar risken för att ryggsäcken blir baktung eller att för mycket vikt läggs på dina axlar. Om du ska bära med mycket så kommer dessa två punkter vara bra att ha i åtanke. Men övning ger färdighet och väskan kan behöva packas upp och ner några gånger innan du hittar en bra metod. 

Hur vi har valt ut produkter till vår topplista 

För att kunna välja ut vilka modeller vi ville inkludera på vår topplista påbörjade vi arbetet med artikeln genom att läsa på mer om jaktryggsäckar och vilka funktioner en bra ryggsäck bör besitta.  

Utöver detta så har vi också jämfört utbudet med varandra för att kunna se vilka jaktryggsäckar som sticker ut lite extra från mängden. En annan punkt som var en del av uppbyggandet av denna artikel var att läsa tester som har gjorts och som gav oss en ännu bättre överblick på vilka ryggsäckar som faktiskt presterar och är rejäla. 

När du väljer ut vilken ryggsäck som är bäst för dig är det just dig själv du ska utgå ifrån. Vad behöver du och vad ska du bära med dig? 

Källor: 

https://jaktproffsen.nu/basta-jaktryggsacken/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa jaktryggsäck

PN Jakt
Outdoorexperten
Outnorth
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar