Bästa kylväskan 2024– passar lika bra för picknick som för vandring!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Hydro Flask Soft Cooler Pack 22 2. Arctic Tern Electric Cooler Box 3. Fjällräven Kånken Mini Cooler
Hydro Flask Soft Cooler Pack 22 Arctic Tern Electric Cooler Box Fjällräven Kånken Mini Cooler

Bästa kylväskan 2024 – Att vara ute i naturen är underbart och oavsett om du planerar att vistas utomhus en längre stund, eller endast i några timmar är det alltid en fördel om du kan ta med dig mat och dryck. Genom att investera i en kylväska i en passande storlek, säkerställer du att din medtagna mat och dryck håller sig varm eller kall längre.  

För att kylväskan ska fylla sin funktion är det dock viktigt att du väljer rätt sort. Den ska vara tillverkad av tåliga material, ha en god isolering som balanserar ut temperaturen och såklart även ha en packvolym som passar det du planerar att använda den till. Om du ska använda den för vandring är det även viktigt att kylväskan har en låg vikt, samt att den är enkel att bära med sig.  

Vi har skapat en topplista med de kylväskor som vi rekommenderar lite extra. Efter att vi har jämfört marknaden är det dessa tre som står ut från mängden. De har även funktioner som gör det enklare än någonsin att hålla din mat fräsch under dagen, redo att ätas när helst du önskar.  

Topp 3 kylväskor bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Hydro Flask Soft Cooler Pack 22 

 •      Kan enkelt bäras på ryggen 
 •      Packvolym: 22 liter 
 •      Tillverkad av 420D Nylon 
 •      Vattentåligt material 

Hydro Flasks större modell av kylväska Soft Cooler Pack 22 har en fantastisk packvolym på 22 liter, samtidigt som den är tillverkad av stabila och vattentåliga material som motverkar att vätska kan läckas in eller ut.  

Letar du efter en större kylväska att använda för vandring eller där du behöver promenera lite längre sträckor? Då kommer du att uppskatta Soft Cooler Pack 22 som är utformad för att vara enkel att bära med sig, trots sin vikt på 1.4 kilo och större packvolym.   

Den har utformats med praktiska bärremmar, som gör att du kan bära med dig den medtagna maten och drycken på ryggen. Detta belastar då dina armar och rygg mindre och gör att maten kan bäras med längre sträckor.  

Utöver detta är denna modell från varumärket Hydro Flask tillverkad av det mycket vattentåliga materialet 420D Nylon. Detta skyddar din mat så att inget regn eller vatten kommer in i packningen, samtidigt som din dryck inte läcker inne i kylväskan. En mycket väldesignad modell som ger dig gott om utrymme för att ta med mat för flera dagar.  

 • 2.795,00 kr 2.376,00 kr
 • 2.795,00 kr 2.376,00 kr

2. Arctic Tern Electric Cooler Box – Kan både kyla och värma!  

 •      Packvolym: 30 liter 
 •      AC och DC transformator medföljer 
 •      Vikt: 4.6 kilo 
 •      Greppvänliga handtag  

Denna stadiga kylväska Electric Cooler Box passar lika bra för campingsemestern som för att bevara temperaturen på din medtagna mat för picknick. Den har designats med mycket greppvänliga handtag för att vara enkel att bära på, även fast du har uppnått den maximala packvolymen på 30 liter.  

Kylväskans vikt ligger på 4.6 kilo, vilket kanske inte gör den till det allra bästa valet när du behöver promenera en längre sträcka. Men då den är väldigt multifunktionell och både kan användas för att hålla din mat kall och värma upp din mat till en maximal grader av 50-60°C passar den mängder av olika äventyr utomhus.  

Har du dessutom tillgång till antingen ett eluttag eller ett cigarettuttag i bilen, kan du aktivera medföljande AC och DC transformator för att kyla och värma upp din Electric Cooler Box.  Om du letar efter en stabil och pålitlig kylväska att använda för dina utflykter utomhus så är detta är mycket bra modell, med en packvolym som rymmer det mesta.  

 • 1.395,00 kr

3. Fjällräven Kånken Mini Cooler – Praktiskt och stilren design!  

 •      Finns i flera färger 
 •      Lätt vikt på 170 gram 
 •      Packvolym: 2.5 liter 
 •      Får plats i ryggsäcken  

Varumärket Fjällräven är experter inom friluftsliv och har ett sortiment som innehåller det mesta du behöver för att kunna utföra dina utomhusaktivitet, på ett mer bekvämt sätt. Deras ryggsäckar Kånken har blivit ett signum för många och deras kylväska Kånken Mini CoStoler är designad för att vara ett utmärkt komplement, samtidigt som den har en form som gör att den passar de flesta ryggsäckar.  

Kånken Mini Cooler har en nätt form och vikt på endast 170 gram. Detta gör den perfekt när du behöver ta med dig lunch eller lite mat för dagsvandringen. Kylväskan är tillverkad av tålig väv och har även en skumisolering som håller din mat varm längre.  

Denna modell från Fjällräven är även väldigt enkel att hålla ren och kan torkas av mellan användning för att innehållet ska hållas fräsch längre. En mycket liten och smidig kylväska som kan ta med till både jobb, skolan och för dina aktiviteter utomhus.  

 • 695,00 kr

Vem behöver en kylväska?  

Om du planerar att spendera lite längre tid utomhus eller ska bjuda över dina vänner på en mysig picknick, kommer en kylväska att vara en bra investering. En kylväska kan hålla din mat varm eller kall och gör därmed att du inte behöver oroa dig för väder och vind.  

Tack vare kylväskans isolering håller sig din medtagna mat på en behaglig temperatur hela dagen. Beroende på val av modell kan den isolera värme eller kyla i flera dagar och passar då lite extra bra för camping, vandring eller när du inte kommer att tillgång till ett kylskåp. En mindre kylväska kommer även att hålla din lunch för skolan eller jobbet behaglig när det är dags att äta.  

3 vanliga frågor om kylväskor:  

Hur länge kan en kylväska isolera värme eller kyla? 

Detta beror lite på hur kylväskan är konstruerad och framförallt vilken typ av isolering som används. För standardmodeller håller sig maten på en balanserad temperatur mellan runt 4 till 12 timmar. Vissa modeller kräver dock att du själv lägger i is eller kylklampar för att maten och drycken ska hålla sig kall när det är varmt ute.  

På marknaden finns kylväskor med en mer avancerad kylteknologi, som då kan bevara och isolera temperaturen inne i väskan i flera dagar. Dessa passar då perfekt när du ska campa eller vandra och inte har tillgång till et kylskåp, men trots allt behöver medta mat och dryck för att hålla humöret uppe och energin vid liv.  

Finns det olika typer av kylväskor? 

Vad som skiljer olika kylväskor åt är framförallt dess packvolym, storlek och hur de bärs. De allra flesta modeller har en något mer stabil form med handtag, medan senare lanseringar har en större packvolym på runt 20-30 liter och bärs runt på ryggen, tack vare mycket praktiska bärremmar.  

Det som är viktigast för dig att fundera på är mer vad du planerar att använda kylväskan till. Hur mycket mat och dryck behöver du oftast ta med, vart ska den användas och hur länge behöver du hålla innehållet varmt eller kallt? Detta ger dig ledtrådar för vilken form, storlek och packvolym som passar bäst för dig. Du kan sedan hitta en modell som passar denna beskrivning perfekt.  

Hur stor ska en kylväska vara? 

Detta beror helt och fullt på hur mycket mat och dryck du behöver ta med. En större packvolym ger dig mer utrymme att ta med dig allt som behövs för en dags aktiviteter utomhus, medan en mindre modell rymmer en måltid.  

Hur stor kylväskan behöver vara beror såklart även på vilken typ av aktivitet du ska utföra, hur länge du kommer befinna dig från hemmet, samt hur många som kommer att följa med på aktiviteten. För familjer eller större sällskap rekommenderar vi att du kikar på en kylväska med en packvolym på mellan 20-30 liter.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

För att skapa denna topplista har vi baserat innehållet på några särskilda faktorer. Detta är att listan ska innehålla någonting för alla, oavsett vilken packvolym, storlek eller pris du föredrar. Samt att de modeller vi inkluderar ska vara tillverkade med bra funktion och av bra material som är hållbara och enkla att hålla rena.  

För att hitta passande information att inkludera valde vi att läsa flera framstående vandrings-och friluftsartiklar från etablerade varumärken. Vi har även jämfört marknadens utbud med privata recensioner och kundomdömen för att kunna inkludera källkritiskt och pålitligt innehåll.  

Att vara ute i naturen är fantastiskt och det är bevisat att frisk luft faktiskt håller oss friska längre, då det bidrar till aktivitet och en god mental hälsa. Om du planerar att spendera en längre tid utomhus, så är det viktigt att du tar med mat för att kunna fylla på energiförrådet under dagen. För att kunna ta med mat och dryck på ett smidigare sätt, kommer en kylväska vara en mycket god investering.  

Tack vare kylväskans isolering kan du hålla maten på en balanserad temperatur och avnjuta den när helst du önskar och att du hittar den bästa kylväskan för dig!  

Länkar och referenser:

Kylväskor hos Outnorth, Outdoorexperten

Kånken minicooler demonstration

Lämna en kommentar