Vandra i höst – en frisk fläkt för både kropp och själ

Hösten är här och det betyder att det är dags för friska fläktar. Att vandra i höst är en fantastisk aktivitet för både kropp och själ. Det finns något speciellt med hösten som gör oss mer alerta och uppmärksamma. Kanske är det luften som blir friskare, eller de mörka nätterna som gör oss piggare. Oavsett anledning älskar vi att komma ut i den friska luften.

Varför ska du vandra?

Vandra är en av de bästa sätten att uppleva naturen. Du kan ta det lugnt och stanna för att njuta av utsikten, eller du kan gå på långa turer och få mycket motion. Vandra är också en bra aktivitet för familjer, eftersom det är en aktivitet som alla kan delta i. Det finns många vandringsleder i Sverige, och det är enkelt att hitta en led som passar just dig eller din familj. Läs mer här. Vandring är också en bra aktivitet för personer som vill ha motion men inte vill gå till ett träningscenter. Du kan vandra i skogen eller på vandringsleder, det finns alltid nya stigar att upptäcka. Se bara till att vara rätt utrustad för en vandringstur. 

Vilken typ av kläder ska du ha på dig?

Allt beror på vad det är för väder utomhus, om det är kallt eller varmt. Men det viktigaste är att ha bekväma skor så att du inte får skavsår. Helst ett par kängor som är anpassade just för vandring. Bekväma och skyddande kläder är generellt bra. Och ha gärna med lite extra kläder om du ska vandra längre sträckor eller under kallare temperaturer. Besök erikholmberg.nu för mer intressant läsning. 

Andra tips inför vandringen

Det finns några saker du bör tänka på innan du beger dig ut på din vandringstur. För det första är det viktigt att ha rätt utrustning. Det är också en bra idé att ta med mat och dryck, samt en karta och kompass så du inte går vilse. När du har packat din ryggsäck full med all nödvändig utrustning är det dags att bege dig ut på din första vandringstur. Läs mer här om fördelarna med att du rör på dig. 

I höstens färger och dofter finns något speciellt som gör den till en av de bästa årstiderna för vandring. Solen är inte för stark och vädret behagligt för lite motion. Oavsett om du vandrar i skogen eller på berget, så är det en perfekt aktivitet för att rena både kroppen och tankarna.

Lämna en kommentar