Förena nytta med nöje på nästa utflykt

När man planerar en utflykt är det alltid bra att försöka förena nytta med nöje. Detta innebär att man ska försöka hitta aktiviteter som både är roliga och ger någon form av lärande. Är du en erfaren vandrare som ofta är ute i skog och natur, så kan du antagligen det mesta i det ämnet. En människa bör aldrig sluta lära sig dock, så då är det ett perfekt tillfälle att lära sig om andra saker!

Är det alltid möjligt att förena nytta med nöje på en utflykt?

Ja, det är alltid möjligt att förena nytta med nöje på en utflykt. Man kan till exempel gå på en skogspromenad och ta hand om naturen samtidigt som man motionerar. Det bästa man kan göra är dock att passa på och njuta av lugnet, och läsa lite allmän fakta om olika saker, som man kan göra på till exempel smorgasbord.nu. Där kan du lära dig mycket allmän fakta och öka på din allmänbildning. 

Hur kan man förena nytta med nöje på en utflykt?

Att just öka allmänbildningen är något som de flesta är intresserade av att göra. En allmänbildad kan lite om mycket, och kan uttala sig om det mesta. Det är dock aldrig för sent att bli allmänbildad, och att vända sig till nya medier och bloggar som farmarens.se är ett perfekt sätt att vidga sina vyer och få kunskap om allt och inget – just sådan fakta som kan vara kul att återberätta och imponera på andra med. 

Sätt ett mål för vad du vill lära dig under nästa utflykt

När man planerar en utflykt är det alltid bra att sätta ett mål för vad man vill lära sig. Detta gör det lättare att fokusera på de aktiviteter som kommer att ge störst lärande, och man slipper onödiga distraktioner. Det kan handla om att sätta upp ett mål att läsa om 10 nya saker om dagen, eller fördjupa sig på vissa saker. Det kan handla om ett visst ämne eller bara allmän fakta som kan vara kul att kunna och som finns på tillexempel haqq.se, där man inte behöver söka på ett speciellt ämne utan får allmän fakta om många olika saker på en och samma gång!

Lugnet och stillheten i naturen är den perfekta miljön för att lära sig nya saker, då hjärnan är avslappnad och inte distraherad utav mycket annat. Passa därför på att förena nytta med nöja under nästa utflykt och lär dig något nytt!

Lämna en kommentar