Bliz solglasögon – Skydda ögonen när du sportar!

När du ägnar dig åt sportaktiviteter utomhus kan du komma att behöva ett par anpassade solglasögon utformade för fart och sikt. Bliz solglasögon är märket med en kombination av teknologi och design för att du obehindrat ska kunna ägna dig åt exempelvis längdskidåkning eller cykling.  

I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta om Bliz solglasögon och vilka modeller du bör investera i! 

Varför behöver du anpassade solglasögon för sport? 

Det viktigaste för många utomhussporter är god sikt. Beroende på vilken sport du utövar så ställs dina ögon inför olika utmaningar. Om du tränar eller tävlar inom en sport är det otroligt viktigt med ett par kvalitativa solglasögon för att kunna uppnå ett så bra resultat som möjligt.

Om du exempelvis är löpare behöver du glasögon som är bekväma att bära, medan en sport som tennis behöver glasögon som ger dig skarp syn.  

För vinteraktiviteter som skidåkning är det otroligt viktigt att solglasögonen kan filtrera reflektionen av snöns solljus och att de sitter åt ordentligt vid fart. Välj därför ett par solglasögon utefter den sport du tänkt utöva för bästa möjliga skydd.  

Bliz solglasögon 

Bliz är ett svenskt varumärke som bland annat tillverkar kvalitativa och tekniska sportglasögon och skidgoggles. Märket ägs av familjeföretaget Future Eyewear Group Sweden AB och erbjuder solglasögon både för dam, herr, juniorer och anpassade solglasögon beroende på ansiktsform.  

Här får du en tidlös skandinavisk design med sportelement, många färgalternativ och en hög teknisk kvalitet på dina solglasögon. Bliz solglasögon är specifikt framtagna för en god komfort och för en maximal flexibilitet även under fartfyllda sporter. Här nedan listar vi några av Bliz solglasögons populära modeller! 

1. Bliz Matrix, Black/Brown 

Bliz Matrix är ett par sportsolglasögon som passar för de flesta sporter oavsett om det är cykling eller skidåkning. Den cylindriska linsens breda synfält gör att du har mycket god sikt framför dig och i racing-position så ökar den vertikala sikten markant.  

Dessa flexibla solglasögon är ett populärt val av många kända idrottsmän världen över som hyllar solglasögonens design, tillsammans med det goda synfältet.

Bliz har även tänkt mycket kring komforten och passformen på dessa solglasögon. Bågen har en mycket låg vikt och god flexibilitet och både skalmändarna och näsdelen är justerbara för att du ska kunna bära dem bekvämt hela dagen.  

På ovansidan av linsen har du dessutom ventilationshål som minskar fuktigheten och ger god ventilation när du använder dem.  

  • 399,00 kr
  • 895,00 kr 716,00 kr

2. Bliz Motion Shiny Black 

Bliz Motion är ett par solglasögon med en klassisk sportig design och en säker passform för maximal prestation. Linsen är en slitstark smoke with silver mirror-lins som är speciellt utformad för användning i starkt solljus.

Du får även med två utbytbara linser en i Clear och en i Orange, som är mycket lätta att byta ut. Detta gör att du får ett par kompletta solglasögon för stark solljus, måttliga till soliga förhållanden och för inomhus-eller nattbruk.  

Solglasögonen är lätta till vikten och har skalmar och näsdel i friktionsgummi som gör att glasögonen sitter bekvämt och stadigt under hela din aktivitet. Ett par all-round solglasögon för allt ifrån löpturen till cykling.  

3. Bliz proflip OTG 

För skidåkaren som behöver ett par solglasögon med god flexibilitet och högt UVA-och UVB-skydd har Bliz tagit fram modellen Proflip OTG.

Här får du maximalt skydd även vid de mer krävande väderförhållanden med en okrossbar polykarbonatlins och du får även med en extralins för dagar då det inte är soligt i backarna.  

Med Proflip OTG får du en god komfort med ett inkluderat ansiktsskum, bästa möjliga synfält och ett justerbart band som du kan ändra efter behov. Solglasögonen har ett vikbart visir och du kan med fördel använda dessa skidglasögon över dina vanliga glasögon för långa dagar i backarna.  

  • 999,00 kr
  • 999,00 kr
  • 999,00 kr

Lämna en kommentar